科学社会主义研究所

所长: 吴理财   支部书记: 袁方成

党务行政人员

张 弦

张弦,湖北黄石人。本科毕业于华中科技大学,获文学士和法学双学士(2003)。硕、博士期间在北京大学国际关系学院学习,并就读于日本早稻田大学亚太研究院博士班(2007-2009),后获北京大学国际政治专业博士(2012)。曾供职于中国国务院新闻办公室人权事务局(2012-2014)。现为荷兰乌特勒支(Utrecht)大学法律、经济与政府管理学院博士候选人(2017—)。兼任中国人权研究会理事、欧洲政治研究学会(European Consortium for Political Research)会员。研究领域为比较政治、欧洲政治与外交、人权与国际政治等。

Dr. ZHANG Xian, assistant professor at Central China Normal University, works as PhD researcher at Utrecht University in the Netherlands. He once studied at Peking University and Waseda University in Japan, received his doctorate in international politics in 2012. Dr. ZHANG served the Chinese State Council Information Office for years. He is now the member of European Consortium for Political Research and councilor of China Society for Human Rights Studies. Dr .ZHANG’s fields of specialization are comparative politics, European politics and diplomacy, human rights and international politics, etc.

学术论文 (访客:1374)